köttbullar á la GI
en maträtt som passar utmärkt på vilket bord som helst är ju hemmagjorda köttbullar. ett tips: istället för fläsk/nötfärs som är själva grunden i köttbullar kan man alltid prova på med älgfärs - åt just det nu i julas och fasen vad gott det är!
annars kan man alltid se till att krydda ordentligt, chili, vitlök, senap, cayennepeppar passar perfekt, inga mesar här heller! varför är det här bra för då? - jo se ni, det ökar faktiskt kroppens fettförbränning. så var inte rädd för att krydda starkt!
Färdigt på: 50 min
Ingredienser
250 250 g fläskfärs
250 250 g nötfärs
1 1 st gul lök
1 1 st ägg
1 1 dl kaffegrädde
1 1 tsk salt
0.5 0.5 tsk vitpeppar
1 1 krm malen kryddpeppar
1 1 krm malen ingefära
smör till stekning
Gör så här
1. Skala den gula löken och hacka halva löken fint. Fräs den i smör och blanda med färsen.
2. Riv resten av löken fint och rör ner den i smeten tillsammans med ägg, grädde, salt, peppar och ingefära.
3. Rulla lagom stora bullar med vattensköljda händer. Lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila en liten stund, cirka 15-20 minuter.
4. Ta fram köttbullarna och bryn dem i omgångar i smör tills de får en jämn, fin och brun färg.
(det här receptet har jag hittat på recept.nu)