GOTT NYTT 2010!

00-talet är snart över, 2010 here I come! jag hoppas verkligen på att 2010 kommer bli mitt år i år, det är sånna här tillfällen man måste vara positiv, hålla det goda humöret uppe och inte tänka ledsna tankar..

det ser allafall inte ut som ni har kommit på vad mitt nyårs löfte är, eller så vet ni men inte vill säga något, utifall ni har fel? äh, men vi tar upp allting imorgon istället - för då kommer den här bloggen igång på riktigt, så ni slipper gissa..


HOPPAS ATT NI FÅR ETT GOTT NYTT ÅR NU DÅ =)

köttbullar á la GI

en maträtt som passar utmärkt på vilket bord som helst är ju hemmagjorda köttbullar. ett tips: istället för fläsk/nötfärs som är själva grunden i köttbullar kan man alltid prova på med älgfärs - åt just det nu i julas och fasen vad gott det är! 

annars kan man alltid se till att krydda ordentligt,
chili, vitlök, senap, cayennepeppar passar perfekt, inga mesar här heller! varför är det här bra för då? - jo se ni, det ökar faktiskt kroppens fettförbränning. så var inte rädd för att krydda starkt!

Färdigt på: 50 min
Ingredienser

250 250 g fläskfärs
250 250 g nötfärs
1 1 st gul lök
1 1 st ägg
1 1 dl kaffegrädde
1 1 tsk salt
0.5 0.5 tsk vitpeppar
1 1 krm malen kryddpeppar
1 1 krm malen ingefära
smör till stekning

Gör så här

1. Skala den gula löken och hacka halva löken fint. Fräs den i smör och blanda med färsen.

2. Riv resten av löken fint och rör ner den i smeten tillsammans med ägg, grädde, salt, peppar och ingefära.

3. Rulla lagom stora bullar med vattensköljda händer. Lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila en liten stund, cirka 15-20 minuter.

4. Ta fram köttbullarna och bryn dem i omgångar i smör tills de får en jämn, fin och brun färg.


kjl

(det här receptet har jag hittat på recept.nu)


2010

som sagt så kommer jag inte komma igång med att blogga förens nästa år - visst det kanske dyker upp några inlägg då och då, men kanske inte riktigt med det innehåll jag kommer fokusera på senare.

har inget bestämt datum men ni kommer ju märke när det dyker upp mer och mer inlägg i bloggen - och för att ni ska märka det som bäst är det ju kul om ni vill lägga till mig på bloglovin, för då kommer ni garanterat ihåg att kika in på min blogg. fast det hela är ju upp er själva om ni tror på min blogg och vill följa den!

gyk
jag måste be er om hjälp, hur får man större bilder än den storleken jag har på min bild nu?

MITT NYÅRS LÖFTE

jag kommer att börja skriva den här bloggen efter nyår - för då kommer mitt nyårs löfte att börja, ja den här bloggen kommer handla just om mitt nyårs löfte och hur min resa kommer att bli.

vad kommer min blogg att handla om tror ni? ledtråd:hälsa.

kommentera gärna så jag får se om ni har några förslag på vad mitt nyårs löfte kommer att bli. men jag tror nog att ni kommer gissa rätt allafall!


Välkommen till min nya blogg!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu