the end?

är för trött på datorer att jag inte ens orkar blogga, så.... ses någon annan dag istället.

hejdå så länge

EN FRÅGA

någon som vill/känner någon som kan göra en snygg header till moí?

orkar inte längre

jag är bara så trött på att blogga just nu, känns inte alls rätt - har inte tid till min blogg heller, bloggen blir ju inte särkilt bra heller om jag aldrig updaterar så vad fan behöver jag för att bli mer uppmuntrad att blogga? ny design? - inget jag är bra på... och orka betala någon för att göra en liksom............

äh, vad tror ni behövs???????????????


my day

vi får strunta i musiken för tillfället, håller på att kolla upp hur man ska göra, så det kommer helt säkert ett inlägg imorgon eller så..

idag har det väll inte hänt särskilt mycket alls, har varit hemma och myst mest, tittade på oprah bland annat - älskar verkligen hennes program! sen har jag faktiskt hunnit med att träna lite på träningscykeln som står här hemma, en 15 minutare blev det - längre tid behövs inte! käkar ju trots bara 20-30 g kolhydrater per dag. ni vet väll att man ska äta mycket kolhydrater om man tränar mycket?? därför tränar jag inte så ofta bara för att jag inte äter så mycket kolhydrater. tre ggr i veckan duger gått och väl.

nu måste jag gå så jag inte missar unga mödrar som börjar om någon minut, kanske hinner skriva något till inlägg innan jag går och lägger mig, annars får detta inlägg duga - så hörs vi imorgon istället kanske.

tyiuty
det här hade jag på mig på min student (alltså sommaren 09)

musik

något som peppar mig enormt mycket när jag tränar är när musiken är på, jag blir så jäkla taggad helt enkelt. så nu tänkte jag väll ge er lite tips på bra musik som passar när man tränar, eller här kommer musik som jag lyssnar på helst!

ööööööh, hur lägger man in musik nu då ???

god förmiddag

hej hej hej. god förmiddag =) jag har väll haft lite svårt att komma upp imorse så det är därför jag inte har bloggat något förens nu - har inte sovit särskilt bra i natt alltså. tror jag somnade någon gång vid halv fem, så ni kan nog förstå om jag är trött nu. men men, det är är väll något som man får ta. därför har jag inte heller kunnat ätit frukost vid vanlig tid - ja jag försöker äta frukost vid samma tid varje dag, idag åt jag få liiiite senare då...

just nu tittar jag iallafall på oprah och tar mig en lugn stund, sånt behövs verkligen tycker jag, lugna stunder är verkligen behövande.

åh vad irreterande jag just blev, det här går ju fan inte att skriva!!!!!!!!!!!!!!!

x  

busy

hej på er! vet inte om jag hinner blogga så mycket mer ikväll - har det lite stressigt just nu med massor att göra. brukar också ta det väldigt lugnt på helger, som idag på förmiddagen har jag endast tittat på alpint, sprint och skidskytte. efter det har jag bland annat tränat och tja varit lite social med familjen, och nu måste jag rusa igen. så vi får se när jag hinner blogga, kanske senare ikväll (runt 22.00 kanske) eller så får ni fler inlägg imorgon istället. hoppas ni förstår, inga arga miner här heller =)

xo

ett bra träningspass kräver bra kläder

jag tror nog det skulle vara ännu roligare att träna om man klär sig i träningskläder - själv tycker jag om att klä mig snyggt och träna just i speciella träningskläder, kläder man endast använder till sånna tillfällen. här har ni ett kollage på vad jag helst skulle sätta på mig om jag fick välja vad jag ville ha:

ijpol
du hittar allt här.

vad tränar du helst i?


my day

hej! antar att ni vill ha en förklaring för den kassa updateringen, men, jag orkar inte riktigt.. eller tja, bloggen har väll bara glömmts bort i några timmar. har istället tittat på både alpint och längskidåkning - heja sverige!! anja pärsson kom allafall trea idag på storslalom, så ett stort grattis till henne då =) annars så har jag mest kikan in hos olika bloggar, stora som små, det är något jag gör varje dag faktiskt. om jag ska vara ärlig så orkar jag aldrig kolla igenom alla jag har på bloglovin, har för många helt enkelt.

nej nu ska vi inte prata om det mer, istället fort vidare till ämnet mat, GI-mat. hur känner jag idag då? - jag kan ljuga och säga att det har gått jätte bra men det vore att ta i för mycket, kan väll säga att det har gått sisodär. inget jag direkt är nöjd över men huvudsaken är väll ändå att jag försöker? allting blir inte bättre på en natt direkt. ska ju se till att överleva denna helg till att börja med, sen på måndag får jag väll se hur jag gör. kanske börjar om på nytt då, kankse ska hårdköra och vara tuff rakt igenom? tror ni jag skulle klara de målet? det tror allafall jag!

snart blir det mat också, just nu står min pappa och lagar mat (inte jag tur nog) - tror det blir kotletter med senap och skinka, svampsås och till det en bland sallad. tror det kommer bli mycket gott, fast vi får väll se. kan ju återkomma med ett betyg senare??

okplö

xo

my day

det har varit lite svårt att komma på något att skriva idag faktiskt, därför har jag inte heller skriva något idag.. sen har jag inte heller haft så mycket tid till att tänka ut några inlägg heller, har varit upptagen från och till hela dagen faktiskt. har varit ute och gått en lång promenad för mig själv, lagat mat till familjen min - champinjonsoppa, den vart verkligen god - kanske lägger upp receptet imorgon. vill ni ha receptet är det bara att säga till annars. sen fick jag lov att diska all disk eftersom vår diskmaskin pajjade igår!! hatar verkligen att diska, hatar det verkligen och nu när jag fick diska för hand,,, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!

ikväll ska jag nog mysa framför en film för mig själv, lite egen tid ni vet?

hör av mig mer imorgon istället. x


det är bra att tänka lite så där ibland

snart är det helg igen, snacka om att det har gått fort, känns ju som det nyss var helg! vad har hänt denna vecka då? jo för mig har det väll hänt lite saker.. några möten och en träff med en kompis har jag bland annat hunnit med, äta lite onyttigt (om man nu kan kalla det vill säga) men framför allt har jag ätit nyttig mat, GI-mat kan vi kalla det. det är några dagar kvar av denna vecka, så jag har tid på mig att äta nyttigt och träna mer. för ärligt talat så måste jag se till att träna mer än jag har gjort denna vecka. har endast hunnit med att träna en gång. skulle egentligen ha tränat idag, men jag känner mig inte alls pigg! får ta ett rejält träningspass imorgon istället. kanske tar mig en tur på byn (ja jag bor i en liten "by").

det känns dock som jag inte kommer gå ner så mycket i vikt denna vecka, har ätit för onyttigt eller jag vet inte hur jag ska beskriva det, alltså jag har inte ätit enligt GI-metoden, men nära metoden allafall.. jag vet  ju inte men jag tror allafall att jag inte har gått ner så mycket i vikt - kommer bli glad om jag endast går ner 1 kg för då går jag ju ändå ner i vikt, jag får vänta och se helt enkelt.

där har ni några till tankar som finns inne där..min hjärna ni vet, haha..
xo


svar

från anonym;

snälla ät den inte, ju längre du kan hålla dig ifrån gottigheter desto mindre kommer du vilja ha sånt sen! för din egen och din kropps skull, ät inte chipspåsen och får jag fråga varför du köper en chipspåse när du går på GI metoden? det ger inget bra resultat om du inte kan sluta äta onyttigt... :s

mitt svar:
haha alltså, jag vet inte varför jag köpte den där chips påsen, tänkte väll inte så mycket på det - jag köpte den helt enkelt! jag får tänka att jag inte har kört GI metoden så länge och därför har jag inte riktigt vant mig vid att inte äta chips, och det är inte så enkelt som man kan tro - man kan inte helt plötsligt sluta med något man har ätit av i så lång tid. det är som vilket beroende som helst, till exempel rökning, det är ju hur svårt som helst att bara sluta med? men jag har lärt mig av mitt misstag och kommer inte göra om det igen, jag tänker så iallafall. jag måste förlåta mig själv och gå vidare annars kan jag inte fortsätta med denna metod. alla gör misstag någon gång i sitt liv, tro mig! men tack så mycket för dina ord, jag behövde dem :)

imorgon så

det här får bli allt för ikväll, har lite att göra ikväll - så hörs imorgon istället. updaterar efter att jag har varit på ett möte (det börjar 11.00)!

x

för många tankar nästan

hej på er mina sköna bönor, hehe =) vad har då hänt idag eftersom det inte har kommit upp några inlägg? jo ni, jag har helt enkelt tagit en dag på stan med en kompis - det var hur länge som helst sen vi träffades, så det passade perfekt att träffas om gå på stan lite. och gud vad roligt vi hade det, mycket att prata om hade vi ju också. ser fram emot nästa gång vi träffas, hoppas det inte blir veckor innan vi träffas igen. tråkigt nog kan det bli så för oss, hon och jag brukar vara rätt upptagna. men som sagt så tog vi både tid till varandra idag. därför har jag ju inte bloggat - men jag hoppas ju att ni förstår varför.

i matvägen då, hur har det gått idag? tja vad ska man säga, inget vidare alls. fast visst jag försökte ju äta nyttigt och så, när vi skulle fika tog jag en macka på fullkorn och en cola light till. jag vet ju att det är inget man ska äta i fas 1, men jag var så hungrig och kände mig lite väl snål att köpa en sallad för 70 kronor, lägger hälldre de pengarna på något annat. en till sak också, jag har köpt en chips påse med mig hem!! jag vet inte alls vad jag ska göra med den, äta den eller låta den va? får nästan liten ångest över hur mycket kolhydrater det finns i chips.. vad tycker ni jag ska göra, äta eller inte äta? ååh, hatar detta sug, chips är verkligen något jag har svårt att låta bli.. men jag har varit duktig det har jag, har låtit bli chips i nästan två veckor nu.. det tycker jag är hur bra som helst med tanke på hur mycket jag åt förut.. min vikt vill jag inte ens tänka på, känns ju som jag kommer gå upp flera kilon bara jag tänker på saken, chips, chips, chips!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jag känner dock att jag måste lugna ner mig, har sagt till mig själv att jag inte ska gå ner för mycket i vikt på kort tid - 1 kilo ellet 1.5 kilo på en vecka kan jag tänka mig kunna gå ner i vikt. om jag äter dessa chips, då måste jag se till att träna lite mer, stå ppå träningscyklen en kvart längre... hmmm, jag fåt återkomma - behöver tänka på saken!

xo

ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄlg

åååh, finns det något godare än älgstek/älgknöl - tror inte det va! det är verkligen hur gott som helst, sitter nästan och dreglar för tillfället.. och älgkött passar ju perfekt för dig som kör GI! för er som inte fattar nada, eller inte fatta vad jag menar med hur gott det är. läs detta och du kommer garaneterat att dregla du med!

ingredienser:
1 st (1-3 kg) älgstek
salt
svartpeppar

utrustning som du behöver:
köttermometer
ugnsform

GÖR SÅ HÄR:
ta fram ugnsformen du hade tänkt att använda, salta och peppra på botten av formen. lägg steken i formen och salta och peppra ovanpå. stick i köttermometern med spetesen i mitten.

ställ in i nedre delen av ugnen i 100 grader och låt stå tills köttermometern visar 70-75 grader.

tu ut ur ugnen och låt steken stå och svalna ordentligt. minst 1 timme eller längre.

tdry
bild och recept hittar du hos recepten.se



lunch at home

nej vet ni, nu ska jag gå och tillaga lite lunch till mig själv - börjar känna mig lite smått hungrig. men frågan är, vad ska jag göra för något - funderar på om jag ska köra på lite korv och någon sallad till, tror nog det skulle vara jätte gott. eller vad tror ni?

aja, får väll se när jag väl har ställt mig i köket.. efter lunchen hade jag tänkt att ställa mig på träningscykeln som står här hemma, bäst att man peppar upp sig själv annars vette skjuttan om jag orkar. återkommer senare med rapport? får se när jag hinner blogga, ska hinna laga mat till familjen också. men någon gång vid sex, halv sju kanske jag hinner updatera mer!

hoppas nu bara ni inte för abstinens, haha =)

ses, xo!

god morgon sverige

god morgon mina rara läsare =) hur mår ni idag då, glada, bittra eller kanske ledsna? jag är glad idag allafall! man kan väll säga att dagen har börjat bra och jag känner mig helt enkelt glad för det. att livet kan vara så enkelt ibland. bara man är glad så funkar det mesta som på en räls helt enkelt. livet leker kanske? ja vem vet..
morgon dagen behöver jag inte tänka på, jag behöver inte tänka så mycket om någonting mer än denna dag - vad ska jag göra idag, hur och varför.

ibland fattar jag inte varför alla ska ha så bråttom, vissa är ju nästan alltid igång med någonting och allting ska gå så jäklarns fort. ett tips; stanna upp och andas!! man mår så mycket bättre då. det är precis så här man ska göra om man kör GI - man ska inte stressa! det kan gå så dåligt att man kanske inte går ner i vikt som man vill. tänk på det, ingen behöver stress i sitt liv, allt behöver inte göras på en gång. ni som läser detta, stressar ni? hur mår ni då, mår ni verkligen bra då? kommentera gärna, skriv ner dina tankar - kankse har jag fel uppfattning om det hela.. eller hur är din vardag, är den stressig?

uo

det var allt just nu, återkommer med mera lite senare. xo

my day

hej! nu är jag äntligen här igen, saknat mig? haha - tror inte det va =) allafall, sen jag sist skrev så skulle jag gå och äta lite lunch och visst fick jag i mig lite ändå, kanske inte så mycket som jag borde men det blev en helt okej lunch. efter det så slappade jag mest framför tv liten, jag tycker alla behöver ta det lugnt lite då och då - jag behöver verkligen det! men sen fick jag ju lov att se till att matlagningen kom igång, yes i min familj är det jag som lagar maten - så duktig man får vara då.. på matsedeln stod det torsk med majonäs(med färska örter i) och grönsaker. då jag inte äter torsk (ingen fisk över huvudtaget) så stekte jag mig en hamburgare - en GI vänlig sådan, 80 % kött om jag minns det rätt. man kan lugnt säga att jag vet vad jag stoppar i mig, jag vill ju allafall veta på ett ungefär hur nyttigt det är och så - vem vill inte veta det liksom? efter maten har jag väll mest suttit vid datorn, datanörd? - nja.. kanske lite då =) 

huk
haha vilken bild va? men jag tycker väll ändå om den, gillar mina blåa ögon på den här bilden!

upptagen

hej! har varit upptagen från 11.00 tills nu - därför har jag inte updaterat något, kan inte ritkgit blogga nu heller, ska ta något att käka innan jag svälter..

förresten jag han ju aldrig skriva igår hur mycket jag har gått ner i vikt, så här kommer sifforna : 3 kg! bra va? tre kg på en vecka är precis vad jag hade väntat mig! kan ju alltid hoppas på lika bra siffror denna vecka? men då måste jag se till att skärpa mig, äta ordentligt och motionera mera - för ärligt talat så tränade jag bara två ggr förra vecka, skandal!!!!! skulle ha tränat igår men självklar blev det ju inte så, hade ingen som helst lust - typiskt mig, gaaah!

hej så länge, nu går jag och stekar några ägg - mums! x

tips!

här kommer 3 delen :

Mellanmål som är perfekt för GI-metoden: nötter, frön, oliver, ost kuber, avokado, bär, protein-smoothie, ägg. Väljer man andra altenativ se till att kolla att produkten inte innehåller tillsatt fruktos eller härdade fetter.

under fas 1 rekommenderas extra vitamintillskott – multivitamintablett varje dag. Istället för juice på morgonen är en c-vitaminbrus ett bra komplement. Andra bra tillskotter kan vara fiskolja (omega 3-fetter), kalcium och antioxidanter.

tänk på att dricka mycket vatten och minimera intaget av alkohol, så ökar chansen att gå ner i vikt snabbare. 

´
bra tips?

WIHO

hejsan mina läsare (ni växer för var dag som kommer)! nu verkar allting fungera igen faktiskt - och det var visst inget stort problem, vår granne som kom och hjälpte oss med det klickade bara lite och sen så funkade det helt plötsligt. antagligen var det inget fel alls, bra va? jag måste ju se till att updatera så ni vet att jag lever och så..

vad har hänt idag då? inte särskilt mycket faktiskt, men jag gillar det ändå, det är söndag och allt. då tycker jag det passar perfekt med en vilodag. men vet ni, min matlust har kommit tillbaka - så nu äter jag som vanligt igen, wiho! provade på någon slags korv idag faktiskt, 95% köttinnehåll - rätt ovanligt det va? det var pappa som hittade korvarna. för enligt GI så ska man undvika äta just korvar med mindre köttinnehåll än normalt dvs köttinnehållet i korvarna ska vara hög, inte låg! till middag blir det en god GI-lasagne - har ni provat det förut? själv har jag gjort det och det är faktiskt gott, kanske inte lika gott som en icke GI vänlig lasagne men helt klart godkänd! så får se hur den här lasgnen blir, får hoppas att den blir lika god som förra jag åt. jag litar på min pappa <3

nu när jag inte har skrivit något på förmiddagen hade jag tänkt slinka in en del tre - har ni läst de två första delarna? det handlar om just GI? om inte, är det bara att leta fram i arkivet!

x

ett fel har uppstått

hej!

vill bara meddela att det är något fel med dator så det kanske blir lite si och så med updateringen den närmaste veckan!! men hoppas att allt fixar sig!

xo

ett kollage från mig till er !

det här är ju en matblogg, det kan vi väll komma överens om va? därför hade jag tänkt instrurera en ny kategopri för er nu, inredning med inriktning på kök. tror ni inte det är en jätte bra idé? jag gillar mat och inredning - det blir ju en perfekt matchning enligt mig! som första inlägg om inredning har jag gjort i ordning ett kollage till er.

estg
du hittat allt här!

lunch time

att man ska ha sådan otur, jag hade nästan skrivit klart ett inlägg då jag på något konstigt vis hamnade någon helt annan stanns än vad jag trodde jag var. kanske lite svårt att fatta men jag trodde alltså att jag satt och skrev men helt plötsliggt var jag inne och klickade på inställningar.. hm låter inte det konstigt i era öron? tycker allafall jag! jag orkar inte heller skriva om allting, det gör jag helt enkelt inte så jag skriver väll bara lite kort om vad jag hade tänkt publicera.

idag blir det ugnsomelett med svampsås till, låter inte det gott då? det tycker allafall jag, det vattnas till och med i munnen.

jag hade tänkt skriva ner receptet också, men det orkar jag verkligen inte skriva om just nu - men det är ett rätt enkelt recept, ta några ägg, matlagningsgrädde,vatten och salt och peppar. sätt ugnen på 200 grader, använd en ugnsform och ställ in i ugnen, medans den tillagas gör du då svampsåsen - champinjoner / kantarelller, grädde, timjan, salt och peppar. nör omeletten är klart häll på svampsåsen.

låter det lätt?


god morgon sweden

god morgon/god förmiddag! idag känns det som jag mår bättre - bra va? haha det tycker iallafall jag! jag mår inte alls illa och jag har till och med fått i mig lite frukost, yey!

nu imorgon när det har gått en vecka tycker jag det passar bra med en recention av veckan, vad har jag gått bra och mindre bra. jag ska dessutom avslöja hur myket jag har gått ner i vikt under min första vecka - jag tror att detta avslöjande kommer ske i morgon kväll. jag kommer inte avslöja något på morgonen/förmiddagen, för då har man en vikt som inte riktigt stämmer (förstår ni?). hur mycket tror ni jag kommer att ha tappat i vikt? skulle vara roligt att höra vad ni tror faktiskt =)

fhcg
här har ni bild på moí när jag just hade varit och klippt mig, älskade verkligen hur mitt hår såg ut då!

tankar och så..

mår iallafall bättre nu då, kände väll att jag behövde en paus från allting - istället tog jag det mest lugnt och bara va, gillar sånna dagar faktiskt. en annan sak, fan vad jag har tappat matlusten nu på sistone - kan knappt äta något utan att känna mig illamående, typiskt mig. har ju knappt kommit igång med GI-metoden heller, och den vill jag ju fortsätta med.. men jag har ändå varit rätt duktig, jag ställde mig på träningscykeln fast jag inte kände mig någe bra. 

får hoppas på att allt blir bättre tills imorgon istället, måste få i mig enegi för att överleva..
eller kan det ha att göra med min kost? jag äter ju lite ensidigt faktiskt, hm.. kanske något som måste betänkas.
för jag äter nästan alltid kyckling, ägg, bacon, champinjoner, sallad, keso - och typ inget mera. vad tror ni, kanske ska man byta ut kycklingen mot korv eller kött av något slag, vad tror ni? 

nej nu ska jag gå och lägga mig, börjar bli trött - god natt!

:S

för deppig för att skriva!

skriver mer sen istället!

himlen är oskyldigt blå

idag är det äntligen fredag - tycker alltid det är skönt när det är fredag, vet inte riktigt varför, men så är det för mig. just nu lyssnar jag på erik grönwall - älskar verkligen hans röst, omg säger jag bara!

hur går det för mig med GI-metoden då? jag vet faktiskt inte, känner ingen som helst matlust just nu - och det är ju självklart inte bra, så vill jag ju inte ha det ju.. men idag ska jag iaf försöka äta utan att tänka att jag inte vill äta. för jag måste se till att äta något, får väll tänka så här ; JAG MÅSTE! pepp pepp!

annars har jag tänkt göra någon god dipp tills ikväll och till det hade jag tänkt mig någon slags grönsak - kankse att det blir motrötter eller paprika, har inte riktigt bestämt mig ännu. fast jag har ett problem jag har lite svårt att hitta någon GI-vänlig dipp - någon som har något förslag? jag vet gått och väl att det finns det också, men jag har tyvärr googlat utan att få något resultat, så jag tänkte ni kanske vet någon dipp?

kommentera gärna med ditt bästa förslag, alla recept uppskattas! 



taco time

det här receptet tycker jag verkligen ni ska prova på, ska själv göra det nu i helgen!

4 portioner:

köttfärsröra:
300 g köttfärs
1 msk rapsolja
200 g lövbiff, i strimmlor
1 st taco krydda, i påse
200 g majs. i burk
1 tks spiskummin
3 krm salt
1 krm peppar

bönsalsa:
1 st sojabönor, i burk
1 st svarta bönor, i burk
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger

till servering:
8 st taco skal (kan uteslutas)
1 st kruksallad, strimlad
2 st tomater, skivor
2 dl gräddfil (kan uteslutas)

tilllagning:

1. Stek köttfärsen i en het panna med olja.
2. Strimla lövbiffen och stek tillsammans med köttfärsen.
3. Häll över tacokryddan och rör om, tillsätt vatten (enl. anvisning på kryddpåsen).
4. Smaka av med salt och peppar.
5. Lägg bönorna i ett durkslag och skölj med vatten. Blanda bönor, olivolja och balsamvinäger i en skål.
6. Värm upp tacoskalen i ugnen på 200° i 5 minuter. Värm majsen i en stekpanna eller kastrull. Tillsätt spiskummin.
7. Fördela sallad och sedan köttfärsröran i tackoskalen. Toppa med majs.
8. Servera med bönsalsan, tomater och en klick gräddfil.

jikl

(receptet har jag hittat här)

my day

nu har jag ätit klart, fast jag kände verkligen inte för att äta någonting alls - har inte haft något matlust alls idag.. men jag fick väll tvinga i mig lite mat, det ska man ju inte missa enligt GI-metoden.

vad har jag varit idag då? - jo jag har varit på stan, jag åkte väll in rätt sent - vid halv två någon gång. så jag åt lunch på stan då. jag hade lite svårt att hitta något GI vänlig mat, så jag fick ta en ceasarsalllad som jag inte alls var sugen på.. men mat måste jag få i mig ändå. efter de han jag med en runda på stan, köpte en lotion till pappsen, en till mig också+duchkräm, en ny snygg sminkväska+tillbehör till den. jag hade kvar lite pengar på mitt presenkort på village (som jag har fått i julklapp) så ut därifrån kom jag med en ljus"lykta" (eller något liknade), ljus och en liten duk att ha på bordet.

efter det så gick jag på ett möte jag hade med en person på åhlens café, och gissa - jag har fått ett tillfälligt jobb där för några dagar!! fyfan vad glad jag blev av det =) nu får man ju hoppas att allt funkar bra också!

man kan lugnt säga att jag verkligen är glad just nu, allt verkar ordna sig - livet leker verkligen! en tillsak också, jag har faktiskt gått ner 1 kg på fyra dagar, duktigt va?

x

strax tbx

nu ska jag äta, trodde jag skulle hinna skriva något, men nej då. berättar mer sen vad jag har varit!
x


part two

den här texten skrev jag om GI-metoden för två dagar sen:

"denna text hittade jag på någon sida om GI-metoden:

Genom att bara äta 20g-30g kolhydrater per dag töms reserverna fort. Kroppen är van att använda kolhydraterna som bränsle, men om det inte kommer in några nya kolhydrater måste kroppen söka alternativa energikällor. Då är det så finurligt att vi har massor av energi lagrade i kroppen i form av fett. Eftersom vi vill gå ner i vikt är det OK att kroppen tar av vårt lagrade bränsle (fett) och använder det en tid framöver som primär energikälla. När detta inträffar kallas det för att man försätter kroppen i ketos.

det här är bara lite fakta om vad GI-metoden är för något och hur det fungerar när man bara äter 20-30 g kolhydrater per dag. vill du veta mer är det bara att googla på google, lätt som en plätt!"

nu hade jag tänkt skriva lite om fas 2!

Fas 2 (Antal veckor beror på hur mycket du vill gå ner)

Ät en kost med minimalt med kolhydrater (c:a 20g/dag)
Ät mat med mycket protein (ta gärna proteintillskott)
Ät fett
Ät mycket grönsaker
Drick mycket vatten
Motionera några dagar i veckan.
Lyssna på kroppen och dess signaler. Mår du dåligt går du till fas 3 i stället.

Begränsa intaget av kolhydrater till 20 gram om dagen. Inga spanmålsprodukter och socker, begränsa intaget av frukt och mjölk. Titta på innehållsförteckningen. Undvik att dricka alkohol. Undvik att stressa och att sova dåligt – viktigt för en sund livsstil som kan påverka din vikt.

fas 1&2 är väldigt lika varandra men där fas 3 är en slags livstil där man vill hålla sin nyfunna vikt. del tre får ni någon annan dag!


otur så det heter duga!

näääh, fan också - jag hade just skrivit klart ett inlägg och skulle just publicera det, och vad händer - jo internet lägger av och allting försvinner. ibland blir jag så jäkla sur över sånt här, att det alltid ska hända mig!!¨

orkar inte skriva om allting heller, men jag hade tänkt att försöka skriva lite mer och GI-metoden. jag har ju sagt det någon dag nu så.. men det kommer lite senare antar jag. annar får ni säga till, jag kan väll säga att jag ibland har lite dåligt minne, hehe.

jaja, hej så länge. x

god morning sweden

hej och god morgon/god förmiddag! nu har jag äntligen ätit klart min frukost - brukar alltid se till att äta den innan jag sätter mig vad datorn faktiskt. idag blev det en snabb frukost, det vill säga det gick snabbt att göra den. jag åt då lite keso, bacon, coctailtomater, kurka och skinka - super gott och det går verkligen fort att göra. om ni kanske har försovit er men vill ha i er frukost så fungerar alltid den här frukosten perfekt! självklart kan man variera sig och byta ut skinka/bacon mot stekta champinjoner eller liknade. eller kan man alltid steka/koka ett ägg, det går också rätt fort att göra - gott är det också!

vet ni? sen igår då jag tränade så har jag faktiskt fått lite tränignsverk, mest i armarna då - så det var ju som jag trodde alltså, men det kanske bara är bra att man har fått det? då vet man ju att man verkligen har tagit i och verkligen TRÄNAT. så jag känner mig väll glad ändå.

x


this is the end

hejhej! jag hinner inte riktigt blogga nu heller faktiskt, tittar på en film då - men nu är det reklam, så jag antar att filmen börjar om några minuter igen. skynda, skynda!

jag hade faktiskt tänkt skriva lite mer om GI-metoden idag, men som ni har sett har ju inte tiden riktigt funnits där. ska försöka skriva något imorgon istället, då ska jag nog ha tid till det. men det beror på, hela familjen är hemma och det står endast en dator hemma.. jaja, jag löser nog det ska ni se =)

den här dagen har allafall varit bättre än igår, för igår var ingen bra dag alls - jag känner det "inom" mig - det låter så töntigt att skriva inom mig, men något inom mig är det ju =)

vad ska ni göra imorgon nu när det är röd dag imorgon då?

det får vara allt för idag, xo 

busy

hallå alla där ute! det har ju varit lite si och så med updateringen idag - tiden har inte funnits där helt enkelt, efter att jag hade ätit färdigt min lunch (äggröra och bacon) så han jag titta lite på tv:en innan jag ställde mig på träningscykeln, det kändes väll inte så bra med tanke på min förskylning, men jag tog mig i genom passet ändå. efter träningscykeln så blev det lite styrka - jag provade på olika träningsmetoder med hantlar, jobbigt som fan.

från en sak till en annan, från träningspasset direkt till matlagning. idag gjorde jag några kikärtbiffar med spenat - till det blev det en sallad. till mig och min syster lagade jag kyckling (till en caesarsallad och till sis : ris och currysås). 

därför har jag inte kunnat bloggat så mycket, och nu hade jag faktiskt tänkt att spela lite sims. känns som något jag kan unna mig när jag har varit igång hela dagen, är ju alldeles trött!!

vi hörs lite senare istället. xo 

lunch time

jag ser att ni blir allt fler och fler som tittar in hos min lilla blogg - vad glad jag blir, tack så jätte mycket för att ni besöker min blogg =)

nej nu ska jag faktiskt gå och förbereda min lunch, tror det blir äggröra av något slag. sen efter det ska jag faktiskt ta tag i mig själv och ställa mig på min träningscykel och ja träna! på den maskinen står jag i ca 15 minuter, sen blir det 15 minuter styrka. kommer säkert få värsta träningsvärken imorgon, så otränad som jag är :S ha det så bra så länge, återkommer med fler inlägg senare under dagen.

xo

 gfjghk

god morgon sverige

hej på er och god morgon - sovit gott? det har allafall jag! fast min förskylning sitter fortfarande i och ja det är verkligen irreterande ibland, ibland har jag till och med svårt att sova bara för den jäkla förskylningens skull.
men nu är det en ny dag, så jag får hoppas att min förskylning släpper.

jag har nyss ätit en god omelett med ost och skinka - det tycker jag ni verkligen ska prova på, förut provade jag aldrig att ha ost på omeletten och jag tror det gjorde en stor skillnad på smaken. juste istället för att använda mjölk som man vanligtvis använder i en omelett så tog jag vatten - för om du håller på med GI ska du ju undvika att dricka/använda mjölk i maträtter. och det ingen större skillnad om du använder vatten istället, prova på - var inte feg!

jag har faktiskt en sak jag msåte berätta för er, jag skäms det måste ni veta - jo alltså jag hade väll en svag stund igår kväll, så jag åt lite onyttiga saker, lite choklad och någon bulle... hatar mig för det. jag har idag istället tagit tag i mig själv och förbjudit godsaker här hemma, det kan jag tro blir mycket bättre för mig sen. inga godsaker = ingen kristin som smygäter!! ja visst är jag svag.. därför kommer jag idag att träna ännu mer på träningscykeln som står här hemma (bäst att damma av den först, haha), det blir nog lite styrke träning också.

önska mig lycka till, snälla ni? =)

mys

nu säger jag hej för ikväll - om någon minut har jag bestämt mig för att mysa lite framför tv, kanske några tända ljus också. vi får se. så vi får höras imorgon istället.

får väll se när första inlägget för dagen kommer upp, inte för sent hoppas jag allafall.

nej måste rusa nu, xo

recept på italienska köttbullar

hallå där =) nu är jag tillbaka igen, lite mättare och gladare dessutom - tänka sig att några köttbullar kan göra en så glad och mätt, haha..

för er som vill ha receptet på mina "bullar" :

4 portioner

köttbullarna:
500 köttfärs
1 dl grädde
1 tsk salt
2 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
1 finhackad rödlök
2 msk riven citronskal
2 msk finhackad färsk dragon
3 msk röktskinka
svartpeppar
rapsolja

tomatsås:
1 röd eller gul paprika
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
½ msk rödvinsvinäger
1 burk krossade tomater
salt och peppar
färsk oregano

sätt ugnen på 250 grader. dela paprikan i fyra delar och ta bort kärnhuset. rosta den med ovansidan upp i övre delen av ugnen i ca 15 minuter. skinnet ska vara bränt. dra av skinnet och finhacka paprikan. finhacka lök och vitlök och stek i olivolja utan att det får färg. håll på vinäger, krossade tomater och paprika. smaksätt med och svartpeppar och hackad färsk oregano. lå koka i ca 20 minuter. blanda alla ingredienser till köttbullarna. forma lagom stora bullar och stek i olja på medelvärme till de är genomstekta. lägg i köttbullarna i tomtatsåsen och servera med haricot verts. det går lika bra med broccoli.

hvj

italienska köttbullar á la GI

nu är det jag som går och lagar mat till familjen min, italienska köttbullar står på menyn - ÖNSKA MIG LYCKA TILL =) till dessa köttbullar tror jag det blir broccoli till - gott el äckligt?

så mig får ni nog läsa ett inlägg om någon timme eller mer kan jag tänka mig sen igen - för jag antar att det tar sin lilla tid att laga mat idag, det brukar ju alltid ta tid när man ska rulla köttbullarna.

xo

GI-metoden

jag känner att det är dags att berätta lite mer om GI-metoden, hur den funkar och vad man ska göra för att uppnå ett bra resultat - hur jag gör för att uppnå mitt mål.

men först kanske det är bäst att berätta om varför jag har valt GI-metoden. jag kom att tänka på det alldeles nyss faktiskt, för jag fick en kommentar där denna person frågade varför just GI-metoden? så jag började tänka, varför? jag vet faktiskt inte, första gången jag provade på denna metod ville jag bara gå ner i vikt fort och då tyckte jag att GI-metoden skulle hjälpa mig med detta mål. att jag sen misslyckade totalt då är väll inget jag gärna vill ta upp så här i efterhand. det handlade nog mest om att jag inte tyckte om mig själv, jag kände mig inte bekväm med någonting jag gjorde.

det här blir alltså mitt andra försök att gå ner i vikt, och nu vill jag framför allt gå ner i vikt i en takt som jag känner fungerar. förra gången jag körde GI-metoden ville jag att det skulle gå fort, helst ville jag gå ner 2-3 kg varje vecka och när det inte alltid hände blev jag väll besviken. så denna gång vill jag ta det lungt, jag vill äta nyttigt men samtidigt träna och få lite muskler - för ärligt talat så har jag nog inga alls. för ja vet att GI-metoden fungerar, för jag gick ner i vikt förra gången och det vill jag ju självklart nu också.

denna text hittade jag på någon sida om GI-metoden:

Genom att bara äta 20g-30g kolhydrater per dag töms reserverna fort. Kroppen är van att använda kolhydraterna som bränsle, men om det inte kommer in några nya kolhydrater måste kroppen söka alternativa energikällor. Då är det så finurligt att vi har massor av energi lagrade i kroppen i form av fett. Eftersom vi vill gå ner i vikt är det OK att kroppen tar av vårt lagrade bränsle (fett) och använder det en tid framöver som primär energikälla. När detta inträffar kallas det för att man försätter kroppen i ketos.

det här är bara lite fakta om vad GI-metoden är för något och hur det fungerar när man bara äter 20-30 g kolhydrater per dag. vill du veta mer är det bara att googla på google, lätt som en plätt!


den här texten säger kanske inte så mycket för er nybörjare (ni som inte vet så mycket om GI-metoden), så om ni vill veta mer är det bara att titta in någon gång då och då, för jag kommer skriva mer om det här någon annan dag, eller kanske rent ut sagt redan i kväll!

min lunch

hej igen =) jag kunde inte riktigt hålla mig i från bloggen, hihi.

det känns som jag nyss har ätit frukost och då känns det lite för tidigt att äta lunch nu då, men enligt Gi-metoden ska man inte vänta mer än 4 timmar mellan måltiderna. så om cirka en timme är det dags för mig att laga mig lite lunch - vad står det på menyn då? jo det står caesarsallad. men nu får ni komma ihåg att jag gör GI - versionen ( hur stavas det???!) så istället för en typisk caesarsallad kör jag på det här receptet istället:

4 portioner.

4 kycklingfiléer
olivolja
salt och nymalen svarpeppar
2-3 krukor romansallad
1 sats caesardressing
150 g parmesan
salt och peppar

stekt kycklingfiléerna i olivolja tills de är genomstekta. salta och peppra och ställ åt sidan. bryt romansalladen i mindre bitar och lägg i en skål. häll på caesardressingen och blanda väl. riv parmesanen grovt och blanda med salladen. smaka av med havssalt och nymalen svartpeppar. skär kyklingfiléerna på snedden och lägg i salladen. toppa med lite riven parmesan.

caesardressing:
2 dl rapsolja
1 ägg
2-3 msk färskpressad citronjuice
½ msk dijonsenap
2 sardellfiléer
1 vitlöksklyfta
1 msk vatten
½ msk vitvinsvinäger
½ krm salt
½ krm nymalen svartpeppar

mixa alla ingredienser i en mixer eller en stavmixer tills det tjocknar. smaka av med salt och peppar.

låter inte det här hur gott som helst? jag ser iallafall fram emot att smaka denna sallad!

jhk
bild:4.bp.blogspot.com/

my morning

hej på er mina sköna läsare =) idag är det alltså min första dag på mitt nya liv, eller tja, min första dag med GI-metoden. - hur har det gått då? om man bortser från att jag har sovit dåligt i natt så sov jag väll liite för länge än jag hade tänkt imorse. jag hade ju tänkt att jag skulle hinna publicera ett inlägg tidigare än vad klockan är nu men det sket ju sig. men nu när jag har fått i mig min frukost så känns det bättre, och jag känner att det här verkligen kommer att funka. det var inte den bästa början på det hela men godkänt ändå! så nu ser jag fram emot de här veckorna med GI-metoden och hoppas att jag går ner i vikt. därför har jag funderat på om jag ska låta bli att väga mig den första veckan, jag vet gått och väl att jag kan fassna i en gamal vana och väga mig varje dag - själv tycker jag att det inte alls är nyttigt för en själv, jag menar, man kan helt enkelt bli besatt av sin vikt och det vill jag inte att det ska bli . en besatthet. det blir helt enkelt inte roligt till slut.

nej de här tankarna får jag avsluta någon annan dag, vi hörs lite senare istället!

puss

imorgon smäller det

imorgon smäller det, imorgon börjar jag att banta - wiho.. men då kommer jag iaf börja updatera mer i bloggen, det är något jag har sett fram imot. för jag tror nämligen att när jag blogger blir en slags motivation för att lyckas. jag kommer ju skriva varje dag vad som händer och hur det går för mig, har jag ätit något som jag inte får eller har jag varit duktig och ätit som jag skulle.. när jag sitter här och skriver kan jag tänka mig att det motiverar en jätte mycket, man kan så lätt "glömma" bort att man bantar eller att man har något att kämpa emot, kämpa mot något bättre. det har helt enkelt gått för långt, min vikt är helt enkelt inte hälsosam, och jag skämms inte när jag säger att jag är överviktig - jag ska kämpa och få bort de där extra kilonen, jag måste helt enkelt!!

kämpar ni med mig? jag hoppas det iallafall.

xo 


onyttigt

idag har vi varit och handlat inför veckan som kommer - så nu kan jag inte komma undan, på måndag kör jag igång! då blir det allt kolhydratsnål mat så det heter duga, jag ska träna tills jag inte kan stå upp efter.. YEY, det är ser jag verkligen fram imot, hehe.. och vet ni, nu de två sista dagarna innan det smäller så ska jag, mamma och pappa verkligen äta onyttigt - idag till middag blir det bakpotatis, kött och beasås, det vattnas i munnen, aaaaah!! efter denna otroligt goda middagen blir det nog mys framför tv - det är väll robinson ikväll va? till det blir det godis, popcorn och coca-cola. ja idag slår jag fan på stort, plånboken kanske blir liite mindre i storlek men va fan.. jag lever bara en gång!

juste, kanske är bra att säga att den här bloggen kommer komma igång på riktigt på måndag (4/01-10), så om ni undrar varför det är så snålt med inlägg vet ni varför - på måndag kommer det säkert fler inlägg med jämna mellanrum.

vi ses så länge, xo

min GI-meny!

som jag skrev förut så hade jag skrivit en lista på vad jag ska äta och när jag ska träna osv - så jag tänkte väll att det var dags att visa er denna lista. läs gärna igenom denna och kommentera sen vad ni tycker!

Måndag:
frukost: 2 kokta ägg, 2-3 skivor rökt skinka och paprikaringar.
lunch: caesarsallad, recept s 91.

Tisdag:
frukost: omelett med riven ost och skinka, 1 tomat
lunch: äggröra med bacon. Servera med skivad tomat eller annat grönt

Onsdag:
frukost: bacon, keso och salladsblad/tomat
lunch: kycklingsallad, s 91

Torsdag:
frukost: ägghack med rökt skinka, recept s 33
lunch: ost- och skinksallad, recept s 92

Fredag:
frukost: äggröra med stekta champinjoner, recept s 34
lunch: sallad med bacon och keso

Lördag:
frukost: stekt ägg och bacon, 1 tomat
lunch: ägghack med rökt skinka, recept s 65

Söndag:
frukost: omelett med champinjoner och bacon
lunch: ugnsomelett med svamp, recept s 34


mellanmål varje dag, något av dessa produkter: nötter, frön, oliver, ost kuber, avokado, bär, protein-smoothie eller ägg. middagen har jag inte skivit in då det inte är bara jag som bestämmer den delen, resten av familjen ville också vara med och bestämma!


ät frukost mellan 11.30-12.00
ät lunch mellan 14.30-15.00
ät ett mellanmål mellan 16.00-16.30


gå ut och gå/träna på träningscykeln tre ggr i veckan varva med lite styrketräning.

tisdag: gå ut och gå 15.00 -15.30
torsdag: träningscykeln 15.00-15.15. styrketräning, 10-15 minuter
söndag: gå ut och gå 15.00 – 15.30


100101

det är så typiskt mig, jag har alltså börjat 2010 med en rejäl förskylning *snyft* - inte direkt någon bra start på det nya året.. allafall så kanske det är dags att berätta vad jag hade tänkt med den här bloggen - för ni verkar ju inte ha någon fantasi, inga kommentarer alls med förslag på vad den här bloggen kommer att handla om.. och jag vet att ni är där ute, statestiken ljuger inte!

saksamma, jag har alltså som nyårs löfte att börja banta men framför allt träna. så på måndag smäller det, då börjar jag med GI-metoden och allt som hör där till. och den här gången ska det funka hela vägen, inga hinder här inte - jag ska fan klara det här. för jag har alltid gillat chips, godis, pizza, hamburgare, och därför tror jag att det här kommer bli en riktigt utmaning för mig - men jag ska klara det!

och för att jag ska klara det här har jag faktiskt skrivit en lista där det står vad jag ska äta till frukost, lunch och mellanmål. jag har också satt upp tider då jag ska äta dessa mål annars kommer jag nog inte klara det alls, måste känna mig orginiserad för att klara av något sånt här. själva träningen har jag också tänkt på, hur, när och var - efter att ha läst en hel del om GI-metoden har jag genom det bästämt mig för att träna tre ggr i veckan en halvtimme varje gång. nu undrar ni säkert varför? - jo, när man kör på GI-metoden och ligger i fas 1 (skriver mer och faserna någon annan dag) ska man endast äta 20-25 g kolhydrater per dag. gör man detta, alltså äter 4-5 ggr per dag och tränar de här dagarna kan man om man har tur gå ner 2-3 kg per vecka. dock måste jag säga att det mest är vatten man går ner de första veckorna (eller första veckan, är inte så säker på den punkten).


en sak som jag tycker ni ska ha klart för er. ni sitter kanske och tänker, tja det här låter ju hur bra som helst, 2 kg på en vecka - WOW!! det här måste jag prova. just den här fasen ska man endast göra under någon vecka (eller längre för de som är ÖVERVIKTIGA, är du normalviktigt och bara vill gå ner något kg rekomenderar jag er att endast köra fas 1 i högst någon vecka och inte längre och sen gå direkt över till fas 3 för att enkelt hålla sin nyvunna vikt - fas 3 kan vi kalla en livsstil och inte en bantnigs fas).

jag tycker det är viktigt för alla där ute och ni får höra det hära, och om ni vill veta mera är det enkelt att bara söka på google!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu